DSC_1737 (4).png

Jos muutamaan lauseeseen tiivistäisin miksi minä joogaan, menisi se jotakuinkin näin: Hengitys auttaa viemään huomion kehoon ja kun mielen kääntää huomioimaan kehoa, pääsee tähän hetkeen. Tämä läsnäolon ja hetkessä elämisen flow on tie syvempään rauhan, onnen ja vapauden kokemukseen. Kärsit sitten kiireestä, stressistä, ahdistuksesta, unettomuudesta, lihasten kireyksistä, liikkuvuuden puutteesta tai muista kehollisista oireista, suosittelen lämpimästi kokeilemaan joogaa!

Joogan asanaharjoittelusta ja meditaation vaikutuksesta terveyteen alkaa olla jo paljon tutkimustietoa. Joogasta on tutkitusti apua mm. monien sairauksien hoidossa, useiden kiputilojen hoidossa, masennuksen hoidossa sekä stressin hallinnassa. Jooga rauhoittaa hermostoa ja parantaa unta.
Silti koen että jooga on syvemmällä tasolla vieläkin ennemmän ja tämä pitää vain itse kokea. Kaikkea ihmisyydestä ei (ainakaan vielä) voi tutkia. Mun kokemuksen mukaan jooga on yhteyden löytämistä omaan kehoon ja sitä kautta omaan todelliseen itseen.

Jooga menetelmänä ja filosofiana on todella kattava harjoitusmuoto. Tunneillani keskityn enimmäkseen kolmeen joogan osa-alueeseen: Asana (Fyysinen harjoitus), Meditaatio (henkinen harjoitus/ mielen harjoitus) sekä Pranayama (hengitysharjoitus). Nämä kolme harjoitusmuotoa ovat uskomattoman tehokkaita, mikäli olet matkalla kohti syvempää hyvinvointia, iloa ja onnea.

Joogan asanaharjoitus, eli joogan fyysinen harjoitus tekee ihmeitä keholle. Se vahvistaa, palauttaa ja tuo lisää liikkuvuutta kehoon. Lisää kehon tuntemusta niin että sinun on helpompi ennaltaehkäistä kehoin fyysistä sairastumista. Asanaharjoitus auttaa olemaan läsnä tässä hetkessä ja löytämään yhteyden kehoon. Harjoitus auttaa hyväksymään ja rakastamaan omaa kehoa sellaisena kuin se on. Omat selkäkipuni ja päänsärkyni vähenivät olemattomiin säännöllisen harjoittelun myötä. Moni asiakkaani kertoo nukkuvansa todella hyvin joogatuntien jälkeen.

Joogan pranayama harjoitukset (hengitysharjoitukset) lievittää huomattavasti stressiä. Hengitysharjoitusten avulla voit vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon ja sitä kautta kehon hormonitoimintaan, kuten laskea stressihormoni kortisolin määrää elimistössä. Hengitys toimii myös ankkurina tähän hetkeen ja läsnöoloon. Aamuisin tietynlaiset hengitysharjoitukset energisoivat kehoa ja iltaisin toiset taas rauhoittavat ja auttavat saamaan unenpäästä kiinni.

Joogan meditaatioharjoitus vähentää tutkitusti stressiä, ahdistuneisuutta ja masentuneisuutta. Vipassana meditaatio on harjoitus josta olen kokenut eniten apua itselleni. Se on harjoitus jonka teen joka päivä, mielellään aamuisin. Meditaatio harjoitus auttaa ennenkaikkea muuttamaan tapaa jolla katson maailmaa. Se auttaa muuttamaan sitä yhtä ainutta asiaa maailmassa mihin voit aina itse vaikuttaa: omaa suhtautumista elämän tapahtumiin. Meditaatio auttaa kohtelemaan sekä itseä että muita empaattisemmin ja ymmärtäväisemmin.

Opettamistani inspiroi valtavasti tällähetkellä vipassana meditaatio sekä hengitys ja sen vaikutus hermostoon. Opettajista ja joogan tyylisuunnista tällähetkellä eniten inspiraatiota omaan opetukseen saan Satu Tuomelan Embodied -harjoituksista sekä Dhugal Meacemin Yin jooga koulutuksesta, sekä Dhugalin meditaatio opinnoista. Oma empaattinen tapani kohdata ihminen sekä vuosien kokemus ihmisten kehojen kanssa työskentelystä toimii pohjana opettamisessani.