Hartiat ovat jumissa varmaan jokaisella meistä joskus. Stressi, kiire, tietokoneella työskentely ja kylmä viima aiheuttaa inhottavia kramppeja hartioihin. Tein neljän helpon liikkeen ohjeet, joilla saa yläselkää avattua. Aikaa menee liikkeiden tekoon 5 minuuttia, joten ei pitäisi jäädä enää ajasta kiinni! Muistakaa muruset, säännöllisyys on kaiken A & O!  Eli mitä useimmin harjoituksen toistat, sen parempiin tuloksiin pääset.

Jos siis kärsit yläselän kireydestä, istu lattialle tai matolle ja aloita harjoitus.

Kotkan kädet
Kotkan kädet

1. Istu mukavasti maton päälle. Kiedo kädet toistensa ympärille ja pyöristä hieman yläselkää. Voit nostaa tai laskea käsipakettia niin että löydät venytyksen tunteen lapojen välissä. Älä huoli jos kätesi eivät taivu tähän asentoon: voit hyvin myös ottaa molemmilla kämmenilläsi kiinni vastakkaisen käden kyynärpäästä ja hakea venytyksen tunteen lapojen väliin sitä kautta.

Kun olet löytänyt hyvän venytyksen tunteen, hengitä 5 rauhallista sisään- ja uloshengitystä venytyksessä. Tämän jälkeen vaihda kädet toisinpäin (toinen käsi tulee ylös ja toinen alas) ja toista sama ”toiselle puolelle”.

Rintakehän avaus
Rintakehän avaus

2. Kireät rintalihakset vetävät ryhtiä kasaan, ja sitä kautta kiristävät myös hartioita. Laita kädet selkäsi taakse. Voit ottaa  joko käsillä toisistaan kiinni, tai painaa kämmenet mattoon selkäsi taakse. Nosta rintakehä ja katse kohti kattoa ja tunne venytys rintakehässä. Hengitä 5 rauhallista sisään- ja uloshengitystä.

Selänkierto
Selänkierto

3. Asetu konttaus asentoon matolle. Työnnä ensin oikea käsi vasemman käden takaa, ja paina oikea olkapää mattoon. Myös pääsi voi levätä matolla. Etsi venytyksen tunne lapojen väliin, tai vähintäänkin hyvä tuntuman koko rangan kiertymisestä. Kun olet löytänyt hyvän venytyksen tunteen, hengitä 5 rauhallista sisään- ja uloshengitystä venytyksessä. Tämän jälkeen toista harjoitus toiselle puolelle.

Kylkien avaus
Kylkien avaus

4. Aloita laittamalla oikea käsi maahan ja nosta vasen käsi pääsi yläpuolelle. Nosta katseesi kohti kattoa ja hae venytyksen tunne vasempaan kylkeen. Hengitä yksi syvä sisäänhengitys asennossa ja vaihda uloshengityksellä puolta. Toista liike 5 x per puoli. Samalla hartiat saa liikettä ja verenkierto hartioiden seudulla vilkastuu.

Sain idean ja siitä suureksi kasvaneen inspiraation tehdä tänne sivuilleni kehonhuolto ja treeni sarjan.
Seuraavassa postauksessa teen 4 liikkeen ohjeet avaamaan jumittunutta alaselkää ja helpottamaan alaselkä vaivoja. Alkuvuodesta teen kotitreeni sarjan. Suunnitteilla on ainakin hyvä kotitreeni pakaroille ja vatsalihaksille. Ehkäpä jopa treenivideon merkeissä, ei vielä mitään hajua mitä siitä tulee! HAH!

Kiitos kaikkien näiden ideoideni toteutumisen kannalta elintärkeälle kuvaajallani Liinulle! Sut on helppo suostutella lähes kaikken, olet ihan huippu! <3

Hyviä jumppa hetkiä kaikille! <3

<3 Tiia

Write A Comment